fredag 21. mai 2010

Russefeiring, sol og eksamen = Mai


Jeg vet jeg skrev at jeg skulle bli flinkere på blogging, men det er ikke alltid mine planer fungerer. De siste månedene har det vært utrolig mye som skulle gjøres overalt. Itillegg ble datamaskinen min gammel over natta, så den måtte på service, synes ikke den ble noe bedre, men har kjøpt meg ny nå. Nå er det værste maset over, innleveringer, tentamener, russetid, få solgt russeavisene og alt annet som skal gjøres på det siste skippertaket mot sommeren. Idag hadde vi vår første eksamen i år, norsk bokmål, så nå er det bare 3 igjen. Jeg kom opp i markedsføring og ledelse og Rettslære skriftlig, pluss at jeg får vite en muntlig i juni. Håper at det blir religion jeg!

Natt til første mai startet vi russefeiringen vår. Vi skulle ha dåp ute på en strand, men være ville ikke det. dermed var all russen borte før midnatt nesten. Stranda ligger ved kirkegården vår, så jeg og 2 venninner fant ut at vi skulle dra dit og legge et russekort på gravene til 2 kompiser som døde i 2008. Der klarte jeg av alle ting å falle i en grav, ikke ned i et hull akkurat, men jeg gikk med den ene foten på graven, så rydde den ut sikkert 30 cm ned. Og det værste av alt var at det var bilde av mannen på grava. Fin innvielse av russebuksa.. Resten av russetiden gikk ganske rolig for seg, en del knuter ble det, jobbing, og mye skolearbeid.

IMG_4082

Meg, Siri og Monika klar til å dra på russedåpen.

IMG_4091

Noen av russen gjør russeknuten der vi skal spise frokost i rundkjøringa.

IMG_4690 Barnetoget på Gravdal. Vi har et tåg for hver plass, så vårt blir ikke så stort. Med mamma som fotograf av borgertoget og russetoget, ble det ikke noen brukbare bilder fra det.

Den 9. mai ble min niese konfirmert. rart å tenke på at hun allerede er konfirmant, når det er bare 4 år siden jeg selv var det. I Lofoten kan vi ha 4 årstider på en dag, og det slo virkelig inn denne dagen. Startet dagen med snø, gikk over til regn, sol og enda mer regn utover dagen.

IMG_4243 Sånn så det ut utenfor huset på morgenen den 9.mai.

IMG_4409 Henriette som jeg er tante til og meg i Lofotbunaden. Den ble i årets folkeavstemning kåret til norges nest fineste bunad etter nordlandsbunaden.

Hroftur misslikte sterkt at snøen forsvann, selvom han sikkert gleder seg mye til han får begynne å bade. Når vi skulle fjerne snøen av terassen satt både han og dimmalimm seg på flekken med snø som ble mindre å mindre. De demonstrerte gjennom hele økten med måking, til de satt der med akkurat plass til rumpa på sny flekken, og føttene utenfor. Når mamma jaga dem av, og tok den siste skuffen med snø, ble Dimmalimm nesten svart i blikket før hun klarer å redde en liten snyklump som hun holder i munnen til den smelter. Det var ikke noe gøy at alt ble fjerna så fort. Helgen før 17,mai fik vi endelig mye sol, som vi benyttet til mange fine turer med hundene. Hundene vet hva kamraet er, så de begynner å “posere” med en gang jeg tar det opp. dermed blir det få morsome bilder i fart osv, siden de setter seg med en gang. Kjedelige hunder, men noen fine bilder blir det likavell.

IMG_4611

IMG_4545 Dette er trær som står på Haugheia, rett ved der vi bor. Alle trærne oppå er nesten døde som disse, og vær og vind har fått styrt med dem som de selv ville. Alle trærne står slik som disse, den veien vinden mest har vært. Ganske morsom skog å gå gjennom.

IMG_4642 Synest utstikten på dette var fin bak hundene. På det nermeste fjellet i bakgrunnen, falt det ned en islandsk fårehundvalp på 4-5 måneder, ca 300-400 meter ned. Dette skjedde for noen år siden, og hunden ble avlivet med en gang det ble funnet.

IMG_4214(2)

Slenger med et helt random bilde som er redigert litt:)  Elsker blikket til islandshunder.

Håper alle får ei fin pinse:)
Også håper jeg at jeg skal klare å skrive oftere her:) Må jo gjøre noe med bildene jeg tar:D

Signatur

4 kommentarer:

 1. Så fin bunad du har!

  Masse fine bilder. Husk vi trenger bilder til kalender og blad. hint, hint

  Jeg måtte le av Hroftur og Dimmalimms forsøk på å berge snøen :D

  SvarSlett
 2. Hei!
  Trist med Islandshunden som datt ned fra fjellet :(
  Men kjempefine bilda av di fine hundan!
  Dåkker va fin i Lofotbunad! Syns den e så fin :)
  Stili gjort at dåkker la russekort på grava te vænnan dåkkers <3
  Løkke te videre med eksamen og sånn og gled dåkker te sommarn :)
  Hilsen Laila

  SvarSlett
 3. Huff stakkars valp da..Men det er jo sånt som kan skje på fjelltur det..viktig å passe på voffsene!

  Vår siste snøflekk ble også brukt flittig, men den smeltet av seg selv, å så gikk hundene fra snøspising til "gressing"..snadder tydeligvis!

  Nydelig plass dere bor på!! mere bilder ja..det er kjempe lurt!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer:)

  Synes bunaden vår er kjempefin jeg også, og Lofoten selvfølgelig:D

  Ja det var trasig valpen falt ned.

  SvarSlett