fredag 13. mars 2009

Pus i narkose og andre hverdagslige ting

Idag har altså hundene fått passe på Chanti (katta) litt.
For tre uker siden fant vi ut at hundene hadde nesemidd, og at dem hadde smitta katta. Fikk medesiner for alle, men etter en uke når vi skulle tilbake å ta ny innsprøytning på katta fikk vi vite at hunder og katter ikke kunne få samme type nesemidd. Dermed fant vi ut at det måtte være noe annet Chanti hadde. Idag var vi inne hoss vetrinæren igjen, og Chanti fikk da narkose siden dem måtte bak i halsen hans. Der fant de ingenting, så nå er det en ny runde med medesiner på han.

Da jeg kom hjem med bestekompissen i et bur, livløs nesten, ble jeg ikke populær. Hroftur og Dimmalimm var helt besatt for å komme inn i buret å få sjekka hva som var i veien med kameraten. Vi satt derfor buret hans oppå hundeburet slik at hundene ikke skulle komme seg inn til han. Men for Hroftur, atleten som han er, var det ikke noe problem og håppe opp på spisebordet for å holde øynene på katta. Etter noen diskusjoner (ja vi diskuterer ganske mye) så fikk hundene låv å se på Chanti, ikke slikke eller snuse. Dette gikk helt fint, og jeg tok noen morsomme bilder av dem:) (og nei, hundene bruker ikke vanligvis å være på spisebordet, men her var det nesten ikke vits å si nei engang, så sta kan dem være)Hoftur undersøker Hroftur er havnet oppå bordet.

Hroftur elsker å stå ute, enten på alltanen eller trappa, mens Dimmalimm liker best å være inne i varmen. Ikke det at hun ikke liker å være ute, men hun vil være løs ute, eller ha tursela på seg. Hroftur elsker også å leke med Dimmalimm, noe Dimmalimm også liker, men ikke når hun vil gjøre andre ting.
Igår snødde det litt ute, Hroftur ville ut på alltanen og leke, mens Dimmalimm ville være inne. Siden dette var litt sendt, så kunne dette bli siste tur ut før natta tenkte vi, men det var Dimmalimm overhode ikke enig i. Dette resulterte i at når jeg skulle dytte henne ut la hun seg, når jeg da skulle løfte henen å bære henne ut, rulla hun rundt å spilte død. Og sånn lå hun helt til Hrfotur kom inn igjen.

Dimmalimm spiller død

Ellers har Dimmalimm begynt nå å få masse fin islandshund pels igjen, og akkurat som sist gang hun var pelsfri og fikk pelsen tilbake, har hun begynt å legge på seg. Og det nesten voer natta. Men det kan jo ogdå være Løpetida som er rundt hjørnet:) Det blir morsomt det, nå er Hroftur stor nokk til å skjønne hva som skjer! :D

Nå ble dette innlegget litt langt, men jeg avslutter det med noen bilder til. Det Hroftur elsker nesten mer enn alt annet er å sitte oppå noe annet. Dette kan være alt fra føttene våre, fanget vårt, gangfelts kanter, ja tilogmed på pus eller Dimmalimm!
Og diskuterer man med hunden eller hundene sine, blir man som oftes enige til slutt! Diskuterer man ofte nokk, vil man finne ut at hunden kan være et ganske sta vesen!

3 kommentarer:

 1. Å, så herlig å høre om dem to i sammen. Koselig med sånne hverdagshistorier - det er det som gjør blogging så interessant, syns jeg. Dimmalimm må være en tålmodig frøken.....og så den stakkars katta, da. Nesemidd har jeg ikke hørt om før...?

  Du må se å ordne bloggen din sånn at du får stooore bilder - vi elsker å se store bilder av hundene, skjønner du!!!

  Her har du en link som sier åssen du kan gjøre..
  http://somminedagerer.blogspot.com/2008/11/hvordan-lage-store-bilder-i-bloggen.html

  SvarSlett
 2. Herlige bilder :-) Og litt av en sted å legge seg, oppå Dimmalimm! Og det godtar hun? Morsomt å lese Lisa Maria. Bare fortsett med lange innlegg, vi elsker å lese hverdagshistorier og spesielt om særtrekkene til dyra våre :-) Håper pus blir bra.

  SvarSlett
 3. Så morsommt å lese om hundene dine...de er noen sjarmører ja...rundt juletider hadde begge hundene mine også nesemidd..men de fikk medisiner, så nå er alt bra..jeg var også redd katten skulle få det, men som du skriver, så kan de ikke få samme type..

  Skjønne bilder av hundene dine, og ja ,gjør som snorredimma sier å få store bilder..det er ekstra kjekt å ha på bloggen...Vi skal ha fotokonkurranse på bloggen nå, itilfelle du ikke har fått det med deg..vi ser gjerne flere bilder av de vakre islenderene!

  SvarSlett